Journal - Napló

Hirek a holnapr�l

Posted on October 19, 2009 at 4:46 PM


   A Kepesita Expedició jelenleg Libanonban tart. Mig különböző helyekről válaszra vártunk (hajós munka, iráni vizum, stb.), hogy eldönthessük, merre tovább, érdekes állásajánlatot kaptunk egy itt megismert barátunktól. A munka izgalmas, sok tanulási lehetőséget kinál és anyagilag is igéretes. Hosszas beszélgetések után úgy döntöttünk, hogy Kenneth egyenlőre Libanonban marad, én pedig folytatom az utazást.

 

   Nem szivesen válunk el, mégha csak egy rövid időszakról is van szó. Mégis, úgy gondoljuk, hogy jelenleg ez az egyetlen módja annak, hogy az expdició is életben maradjon, ill. hogy egy váratlanul jött, ám annál igéretesebb lehetőségről se kelljen lemondanunk.
A libanoni projektről, melynek előkészitésében Kenneth részt vesz, 2-3 hónapon belül feltehetően kiderül, hogy megvalósulhat-e. Ennek függvényében vagy a közeljövőben, vagy csak később, de fogunk újra együtt utazni.

   Kenneth és én az út legelejétől kezdve egyetértettünk abban, hogy minden költségen és lehetséges profiton osztozni fogunk. Ez eddig igy volt és a jövőben is igy lesz. Bármelyik Kepesita-fa teremjen bármilyen gyümölcsöt, mi osztozni fogunk rajta.
   A Kepesita Expedició szellemiségéhez hűen, társa(ka)t keresek a további utazáshoz, akár rövidebb, akár hosszabb időre. Bárki, aki szivesen osztozna egy ilyen kalandban, jelezze.

Az Expedició sosem a MI féltett kincsünk volt. Jövőképünkben -melyről az oldalunkon is irtunk- egy, újabb és újabb utazókkal bővülő, soha véget nem érő utazás képe élt és él. Eddig -lévén ketten utaztunk- aktivan nem kerestünk társakat, ám a hamarosan életbe lépő változások nagyban elősegithetik majd e tervünk megvalósulását.

 


   A sok háborúskodás kiölte a turizmust Libanonból. Kenneth naplóján keresztül részleteiben megismerhetitek majd az itteni életet, bepillantást nyerhettek egy projekt születésébe, szabadidejétől függően pedig a környező országokba tett utazásainak kalandjaiba és tanulságaiba.

    Tőlem a már megszokott útleirások, fotók és videók érkeznek majd továbbra is. Az irásos blog magyarul, ill. Kenneth révén angolul is olvasható lesz majd, kiegészitve internetes kutatása adta információkkal a különböző helyszinekről, eseményekről, stb. (ha bárki ösztönzést érez a magyar blog angolra való átültetésének rendszeres, vagy csak alkalmi megvalósitásában való segédkezéshez, hálásan, tárt karokkal fogadjuk).


 

   Október végén készen állok az indulásra. Az eredeti tervet követve Kelet-Szirián keresztül felstoppolnék Törökországba, ahonnan Irán felé venném az irányt, de mind az útvonal, mind az időbeni terv rugalmasan kezelendő, egy leendő stoppos társhoz alkalmazkodva.Categories: Magyarul, Thoughts&News / Gondolatok&Hirek

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

You must be a member to comment on this page. Sign In or Register

1 Comment

Reply wolala
12:20 AM on October 22, 2009 
A fordításokban szívesen segítek, jó lenne egy lektor-majd szerzek. Kb 1 hetes határidőkkel tudnék dolgozni.
Addig is vigyázzatok egymásra!

U.i.: Az hogy mi írányítjuk az életünket úgyis illuzió, vagy legalábbis s'Allah -neki mégis csak jobb fantáziája van: )